08
апрель
2022
Мектеп асханасы
Мектеп асханасының жұмыс барысын тексеру
08.04.2022 ж. мектеп әкімшілігінен және ата-аналар комитетінен құралған комиссия мүшелерінің қатысуымен мектеп асханасы тексерілді.
Мектеп асханасын тексеру мақсаты:
Асханадағы ас мәзірімен танысу және ондағы тағамдардың салмағы мен калориясын өлшеп көру.
Калькуляциялық және брокераждық журналдың болуын тексеру;
Асханадағы тамақ даярлау орындарын және шикізат сақтау қоймаларын көру және ондағы өнімдердің пайдаланудағы уақыт мерзімін тексеру;
Асханадағы тамақтану орындары мен ыдыс-аяқтардың жеткіліктілігін анықтау;
Асхана тазалығы мен пайдаланылған ыдыстардың жуу орындарын және дезинфекцияның болуын тексеру;
Асхана жұмысшыларының санитарлық кітапшаларының болу міндеттілігін және олардың адам басына шаққанда ас даярлау киімдерінің комплекциясын тексеру.
Тексеру нәтижелері:
1 пункт бойынша:
Ас мәзірі бар және оған сәйкес тағамдардың салмағы мен калориясы өлшеніп,ондағы тағамдардың салмағы мен калориясының ас мәзірдегі жазбаға сәйкес келетіндігі анықталды.
2 пункт бойынша:
Тағамдардың салмағы мен калориясын тіркейтін калькуляциялық және бракераждық журналдары бар.
3 пункт бойынша:
Асханада: шикізатқа арналған үстел, ұн илеуге арналған үстел, нан турауға арналған үстел, дайын өнімге арналған үстел, жеміс-жидекке арналған үстелдер бар.
Асханада: 1 электр пеші бар.
1 тоңазытқыш бар.
4 пункт бойынша:
Асханада: 25 тамақтану орындары бар және қажетті ыдыстармен толық қамтылған.
5 пункт бойынша:
Асханада күніне 2 рет ылғалды тазалық (уборка) жасалынып отырылады.
Пайдаланылған ыдыстарды дезинфикация жасау және жуу орындары мен кептіру орындары бар.
08.04.2022 ж. мектеп әкімшілігінен және ата-аналар комитетінен құралған комиссия мүшелерінің қатысуымен мектеп асханасы тексерілді.
Мектеп асханасын тексеру мақсаты:
Асханадағы ас мәзірімен танысу және ондағы тағамдардың салмағы мен калориясын өлшеп көру.
Калькуляциялық және брокераждық журналдың болуын тексеру;
Асханадағы тамақ даярлау орындарын және шикізат сақтау қоймаларын көру және ондағы өнімдердің пайдаланудағы уақыт мерзімін тексеру;
Асханадағы тамақтану орындары мен ыдыс-аяқтардың жеткіліктілігін анықтау;
Асхана тазалығы мен пайдаланылған ыдыстардың жуу орындарын және дезинфекцияның болуын тексеру;
Асхана жұмысшыларының санитарлық кітапшаларының болу міндеттілігін және олардың адам басына шаққанда ас даярлау киімдерінің комплекциясын тексеру.
Тексеру нәтижелері:
1 пункт бойынша:
Ас мәзірі бар және оған сәйкес тағамдардың салмағы мен калориясы өлшеніп,ондағы тағамдардың салмағы мен калориясының ас мәзірдегі жазбаға сәйкес келетіндігі анықталды.
2 пункт бойынша:
Тағамдардың салмағы мен калориясын тіркейтін калькуляциялық және бракераждық журналдары бар.
3 пункт бойынша:
Асханада: шикізатқа арналған үстел, ұн илеуге арналған үстел, нан турауға арналған үстел, дайын өнімге арналған үстел, жеміс-жидекке арналған үстелдер бар.
Асханада: 1 электр пеші бар.
1 тоңазытқыш бар.
4 пункт бойынша:
Асханада: 25 тамақтану орындары бар және қажетті ыдыстармен толық қамтылған.
5 пункт бойынша:
Асханада күніне 2 рет ылғалды тазалық (уборка) жасалынып отырылады.
Пайдаланылған ыдыстарды дезинфикация жасау және жуу орындары мен кептіру орындары бар.